Денков след срещата със службите: Институциите да подобрят комуникацията помежду си

„Фокусирахме се върху това, което още би могло да се направи, за да се справи държавата с тежките престъпления. За момента няма установена връзка между различните убийства, коментирани най-много в медиите напоследък”. Това заяви министър-председателят Николай Денков след срещата с представители на МВР и службите за сигурност. Премирът ги покани на разговори в четвъртък вечерта, а съвещанието продължи над два часа.

Причината за разговорите в Министерския съвет са „зачестилите тежки криминални престъпления в страната”. Срещата се провежда два дни след показното убийство на бизнесмена Алексей Петров.

„Има твърде много различни линии във връзка с убийството на Алексей Петров, свързани с неговите позиции в ДАНС, с бизнес интереси, така че се изследват различни мотиви за това престъпление, включително отмъщение. Алексей Петров не се е чувствал застрашен и е ходил без охрана в последно време. Има конкретни следи, по които се работи, но не могат да бъдат представени публично”, допълни премиерът.

„Мислихме как да избегнем следващи подобни престъпления. Важно е институциите да подобрят комуникацията помежду си”, каза Денков, уточнявайки, че говори за МВР, служби и прокуратура. „МВР и Прокуратурата сключиха споразумение за координационен механизъм за обмен на информация и съвместна дейност, но само за наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти. Днес се договорихме министър Стоянов да влезе във връзка с прокуратурата и да бъде разширен обхватът на това споразумение, така че в него да влязат престъпленията срещу личността и борбата с корупцията”, отбеляза Денков.

Премиерът смята, че работата с лицата, които биха могли да влияят на националната сигурност, трябва да се засили с цел превенция.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини