5 неща, които да направим преди сутрешното кафе

За много хора кафето е толкова важна част от сутрешния режим, че дори се събуждат с мисълта за него. Колкото и да ни иска обаче първото нещо, което да направим щом се измъкнем от леглото, да е чаша ароматно кафе, е добре да проявим малко търпение. А времето преди първата глътка от ободряващата напитка можем да отделим за други пет неща, които също ще ни заредят с енергия за бодро начало на деня.

Чаша вода

Преди да посегнем към кафето е добре да хидратираме тялото си, което определено има нужда, след като се е обезводнило през нощта. Чашавода със стайна температура ще ни освежи, а за подпомогнем храносмилането си, може да добавим и свеж лимонов сок в нея.

Закуска

Диетолозите държат на мнението, че не бива да пием кафе на гладно. Това би стресирало организма ни и освободило хормони като адреналин и кортизол.

А една закуска, богата на фибри и протеини, ще балансира нивата на кръвната ни захар.

Тренировка

Доста хора смятат, че не е лоша идея да изпият кафето си преди тренировка, тъй като биха получили прилив на енергия, но се оказва, че е точно обратното. Кафето преди физическа активност всъщност може да предизвика треперене и безпокойство. Затова нека запазим дозата от ободряващата напитка за след тренировката.

Слънчеви лъчи

Според здравните експерти, да прекарваме поне час сутрин на дневна светлина задейства освобождаването на здравословно количество кортизол, с което поддържаме естествения ритъм на тялото си.

Разбира се, през топлите месеци е по-лесно да се излагаме на слънце, но дори и през студените сезони е препоръчително да си отделяме време сутрин, което да прекарваме навън на дневна светлина.

Просто да почакаме

Дори и да сме пили вода, закусили и тренирали, е добре да изчакаме поне час и половина след събуждането ни сутрин и чак тогава да посегнем към кафето. Според диетолозите това е оптималното време, ако искаме да останем енергични през целия ден, пише Mirror.

Източник: LifeStyle

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини