Христо Грозев: Няма случай, в който Русия да нарече някого "предател", и да няма опит за ликвидиране

Разследващият журналист Христо Грозев с ексклузивен коментар за катастрофата, в която загина Евгений Пригожин. „Няма случай, в който Путин да нарече някого предател, или руското ръководство, или съветското ръководство, и да няма опит за ликвидиране”, категоричен е Грозев. Според него лично Путин е дал инструкцията самолетът да бъде свален.

Преди дни той заяви, че до края на годината или създателят на военното формирование „Вагнер” ще бъде убит, или предстои нов опит за преврат в Русия. „Това не е екстрасенска способност. Това е просто следене на руската история и на това, което ми казват източници от организацията на Пригожин”, коментира разследващият журналист в ефира на „Здравей, България”.

Според Грозев тепърва ще излизат множество версии от „руските пропагандни канали”. „На този етап има две версии. Първата е от свидетели, които съобщават за два взрива, точно преди да падне самолетът. Другата версия е, че все пак е имало заложена бомба в самолета. Не изключват вероятността руската пропагандна машина днес да пусне версията, че това е било украинска терористична атака, в което няма никакъв смисъл, защото, ако Украйна можеше да свали самолета на Пригожин, щеше да го направи тогава, когато той атакуваше доста ефикасно украинските войски”, каза още журналистът.

По думите на Христо Грозев президентът на Русия е трябвало да ликвидира шефа на „Вагнер”, защото управлява страната както се управлява наркомафия. „Ако си тартор на мафията, но позволиш някой да хвърли ръкавица към твоята власт, без да го ликвидираш след това, значи си никой”, посочи той.

Журналистът очаква по-добър опит за преврат от поддръжниците на Пригожин. Той обясни, че най-уважаваният генерал в руската армия Суровикин, който беше свален заради симпатиите си към шефа на „Вагнер”, може да подеме подобна инициатива.

Разследващият журналист коментира и темата с тримата българи във Великобритания, обвинени в шпионаж в полза на Русия. Появи се информация, че именно Грозев е подал сигнал срещу тях, но той категорично отрече да го е правил. „Аз не съм причината да бъдат арестувани, не е по мой сигнал”, заяви журналистът.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини