Спират движението по Дунав мост през нощта заради ремонт

От днес до 31 август на „Дунав мост“ при Русе ще се извършат ремонтни дейности, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението ще бъде временно ограничавано за интервали от по четири часа, във времевия диапазон от 22:00 часа до 02:00 часа. По време на ограничението за всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването и в двете посоки през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе Дунав мост“.

През останалото време трафикът ще се осъществява в една лента и ще се регулира от пътни знаци и сигналисти.

Временната организация на движението е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на моста, съобщиха от АПИ. Спирането на движението за четири часа през нощта е консултирано с българските и румънските граничните служби и митниците, тъй като по това време от денонощието натовареността на граничния пункт е по-малка, допълниха от пътната агенция. 

На 23 август „Дунав мост“ при Русе беше затворен за движение заради пътен инцидент с товарен камион с турска регистрация, който се завъртя на мостовото съоръжение и предизвика дефект на една от фугите по моста. По данни от тахографа шофьорът се е движил по моста с 68 км/час при ограничение на скоростта до 40 км/час. Преминавайки през дилатационна фуга на съоръжението превозното средство пука лява гума, след което се усуква и блокира трафика и в двете посоки. При пътния инцидент бяха повредени част от ограничителните системи и парапетите на моста. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини