"Обвиненията са внушения": Съветникът на Тагарев чака проверка на случая с детето си в "Пирогов"

Съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев и член на "Да, България" Мустафа Емин отрече пред Би Ти Ви всички обвинения срещу него за поведението му при посещение в "Пирогов" за лечението на неговото дете. Той определи нападките срещу него като внушения и призова за бърза проверка и публично оповестяване на резултатите от нея.

Случаят бе огласен публично в социалните мрежи от медицинската сестра Неда Диманова, която е станала свидетел на случката. Във "Фейсбук" тя разказа, че Емин е пристигнал в "Пирогов" в нощта срещу 29 август и е поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да бъде прегледано неговото, като се държал "арогантно и скандално". По думите ѝ той е заплашил с работещите медици с контактите си в Министерството на здравеопазването. Публикацията ѝ беше споделена и от самото лечебно заведение. Това предизвика бърза проверка от министерството и "Да, България".

"Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да влезе на негово място твоето. Това е внушение, което тотално противоречи на обективната реалност", заяви Емин.

По думите му след разговор с един от лекарите са взели решение детето на съветника на министъра на отбраната да не влиза в залата, където е другото дете, тъй като то било в тежко състояние. Според Емин това е можело да стресира детето му, което било кърмаче.

Той първо заяви, че нито един път не е споменавал името на министъра на здравеопазването, след което уточни, че два пъти е направил това. Първият път бил след като лекар от "Пирогов" му разказал защо се е наложило да чака близо 4 часа за спешен преглед. Емин останал приятно изненадан от доброто обяснение и казал на медицинското лице да разкаже това на министъра, за да се реши проблемът. Вторият път бил след взимането на всички документи, сред които и съвети за лечението на детето му. Тогава го попитали защо са му нужни, а той отговорил, че ги искал, за да ги предаде на министъра. Емин уточни, че се е пошегувал.

По думите му жената, която е написала публикацията във "Фейсбук", е комуникирала с него не повече от минута, което е станало при взимане на документите. "Тя не е очевидец на нищо от случилото се. Преразказва неща, които са й разказали. Направила е синтез, който не отговаря на действителността", добави Емин, като подчерта, че нито един път не се представял като съветник на министъра на отбраната.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини