Трети ден издирват мъж и жена в Стара планина

Трети ден продължава издирването на мъж и жена в Стара планина, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. 

Планински спасители ги издирват в района на връх Ботев. Търсенето е затруднено от лошото време в планината. В района има мъгла и духа умерен вятър, обясниха от ПСС. 

Няма постъпила нова информация за местоположението на мъжа и жената. 

Акцията по издирването е започнала на 3 септември. На 4 септември е подновена отново. От ПСС не разполагат с данни къде точно се намират двамата туристи. Има информация само, че жената е с травма на крака. 

Лоши са условията за туризъм в планините днес, преупреждават от Планинската спасителна служба. Времето е облачно и мъгливо. По билата на Стара планина духа умерен вятър. На Боровец вали дъжд.

От съоръженията работят въжената линия „Ситняково“ на Боровец и двата седалкови лифта „Студенец“ в Пампорово. 

Над планините днес ще е предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, в Родопите ще са краткотрайни, временно интензивни, с гръмотевични бури, според прогнозата на НИМХ. По най-високите върхове на Рила и Пирин валежите ще са от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини