Да изчистим Асеновград заедно

Община Асеновград, за поредна година, ще се включи в инициативата „Да изчистим България ЗАЕДНО“.

Предвидено е масовата акция да се проведе на 16.09.23 г. (събота).

Планирано е почистването в Асеновград да обхване територията на града и кварталите.

Съдове тип „лодка“ ще бъдат поставени в: кв. „Запад“, кв. „Изток“, кв. „Баба Тонка“, кв. „Зъбчето“, кв. „Св. Георги“, кв. „Горни Воден“ и кв. „Долни Воден“, както и прилежащите им части.

В контейнерите могат да се изхвърлят всички отпадъци от почистването на съответната зона, както и др. смесени битови отпадъци.

Във връзка с горепосоченото, от вчера, (05.09.23 г.), на II ет. в сградата на общинска администрация (в помещението на бившата банка, от централния вход вдясно) ще бъдат предоставяни безвъзмездно чували и ръкавици на всеки, желаещ да се включи в каузата.

Община Асеновград призовава хората да почистят пред домовете си или на др. избрани от тях места.

Целта е всички да живеем в по-чист, приветлив и подреден град. Събраните отпадъци следва да бъдат оставени в най-близкия по местонахождение контейнер.

В духа на кампанията, община Асеновград приканва гражданите да се снимат по местата, които почистват – преди и след осъществяване на акцията.

Всеки може да изпрати снимки на лично съобщение на общинската Facebook страница. Фотосите ще бъдат популяризирани, като се публикуват в специално създаден за целта албум.

Нека да покажем, че желанието на асеновградчани е да живеят в по-добри условия и чистота. Чрез реализирането на акцията, всички ние, заедно,  ще дадем пример как трябва да опазваме околната среда.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини