24-часовата национална стачка в Гърция

Метрото и тролеите в гръцката столица Атина днес няма да се движат заради 24-часова стачка в Гърция, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ.

Голяма част от страната ще бъде парализирана от стачните действия, обявени от синдиката на държавните служители срещу трудов законопроект.

Крайградската железница на Атина и Патра ще спре работа за три часа от 9 часа вечерта до полунощ, а трамваите ще се движат до обяд. 

Корабите също остават закотвени по време на стачката.

Автобусите от градския транспорт на Атина ще се движат нормално по разписание, тъй като вчера стачните им действия бяха обявени за незаконни.

Във втория по големина гръцки град Солун стачката на автобусите бе разрешена и те няма да работят от 9 вечерта до приключване на смяната.

За незаконна беше обявена и стачката на авиодиспечерите, затова полетите на Международното летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина ще се извършват нормално.

Ще бъдат проведени два протестни митинга от 10:30 на атинския площад „Клафтмонос“ и от 11:00 на площад „Синтагма“.

В стачката ще участват Съюзът на лекарите в болниците в Атина и Пирея (ЕИНАП), Гръцката конфедерация на работещите в държавните болници (ПОЕДИН), Общогръцкият съюз на моряците от търговския флот, Общогръцкият съюз на механиците от търговския флот, Общогръцкият съюз на професионалните готвачи, а също така и служителите в средното образование.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини