Намериха за часове 69-годишна жена, изгубила се в планината край Нареченски бани

Кметът на асеновградското с. Нареченски бани Димитър Бакалски, ловци и полицаи бяха събрани по тревога в спасителна акция.

69-годишна жена, която отишла на почивка в курортното място, се загубила високо планината.

Не е пострадала, намерена е жива и здрава, часове по-късно, благодарение на бързата реакция на доброволците и униформените.

Жената е жител на с. Анево, общ. Сопот.

Улисана в разговор по телефона с дъщеря си, неусетно навлязла навътре в гъстата гора, достигайки до трудно достъпно дере.

Докато, в един момент, мобилното устройство вече нямало обхват.

Осъзнавайки, че се е изгубила, тя успяла да се изкачи до място, на което да намери връзка и да потърси помощ.

Позвънила на 112, като първите инструкции, които получила от полицейския служител на Районно управление – Асеновград, били да остане там, където е и да не разговаря с никого, за да пести батерията на телефона.

Двама полицаи незабавно се свързали с Бакалски. Ситуацията се разиграла през изминалата събота вечер (24-ти септември).

Първото позвъняване от служителите на реда до кмета на селото постъпило около 21:30 ч. Той, на свой ред, потърсил помощ от Ловна дружина №2.

Междувременно, телефонът на изгубената жена бил локализиран и така станало ясно точното й местонахождение – в планината между с. Нареченски бани, кв. „Наречен“ и с. Добралък.

Общо 8 души се включили в спасителната акция, водени от кмета Бакалски, която приключила около 01:00 ч. след полунощ.

Час и половина отнело на доброволния отряд, само в едната посока, за да стигне пеша до жената в трудно достъпния терен. Когато се уверили, че тя е добре, всички заедно потеглили обратно към най-близкото населено място.

69-годишната жена отправила хиляди благодарности към своите спасители, а случилото се остава в историята, като добрият пример за човешко отношение и готовност за оказване на помощ безвъзмездно.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини