Лада пусна купе в малък тираж

До края на януари АВТОВАЗ ще произведе 60 бройки от тривратия горещ хечбек Priora Coupe. Автомобилът ще привлича клиенти с богато базово обзавеждане и ниска цена, която започва от 8830 евро.

АВТОВАЗ започна производството на триврата версия на LADA Priora Coupe в малка серия.

Вчера руският производител АВТОВАЗ започна производството в малка серия на купе версия за най-новия си модел - LADA Priora. В този горещ хечбек с три врати са разработени повече от 150 нови детайли и агрегати – задни крила, части от каросерията, предните врати, покривът, страничните стъкла и уплътненията, декорациите по каросерията, джантите, дори и тапицериите на салона. Облегалките на предните седалки са сгъваеми, а самата им структура е допълнително укрепена. Преди старта на производството LADA Priora Coupe премина успешно всички държавни тестове за сертифициране и отговаря на всички изисквания за Русия. Бе измерено нивото на шумоизолацията, бяха оценени спирачната система, устойчивостта и управляемостта. Бе проверена здравината на седалките, на оценка бе подложена електромагнитната съвместимост на компонентите. LADA Priora Coupe се пуска на опитно-промишлената платформа на АВТОВАЗ, на която по-рано произвеждаха тривратия модел на базата на LADA 112. За разлика от него, Priora Coupe е с много по-комфортен салон и по-мощен мотор, освен това е по-широка и се предлага с повече опции. В базовото й обзавеждане влизат климатик, парктроник, ABS, две въздушни възглавници, предни колани с донатягане, отопляеми седалки, аларма с централно заключване, имобилайзер, електрически стъкла и още много други.

Препоръчителната цена на LADA Priora Coupe е 375 062 рубли, или 8830 евро. През януари АВТОВАЗ планира да произведе 60 такива автомобила.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини