Израел е разположил войски по границата с Ливан след проникване

Израелската армия каза, че е разположила свои войски за противодействие на предполагаемо проникване от Ливан, каквото според местно радио изглежда е станало днес в централната част на границата между двете държави, предаде Ройтерс.

Напрежението в Северен Израел се повиши в момент, когато Еврейската държава се бори с бойците от "Хамас", които в събота предприеха масово проникване на израелска територия от ивицата Газа.

"Беше получен доклад за проникване на няколко предполагаеми бойци на израелска територия от територията на Ливан. Войсковите сили за отбрана на Израел са разположени в района", се посочва в изявление на израелската армия.

Израелското военно радио посочи като място на проникването района в близост до Адамит срещу ливанските гранични градове Аалма аш Шаеб и Захаджра.

Израелски войници, подкрепени от хеликоптери, са убили най-малко двама бойци, които са проникнали в Израел от Ливан, съобщи израелската армия. Това е знак, че срещу Израел може би се отваря втори фронт след атаката от страна на "Хамас", посочва Ройтерс.

Артилерийски обстрел и стрелба са били чути днес на граница на Ливан с Израел, съобщи в публикация в социалните мрежи кореспондент на телевизията на "Хизбула" – "Ал Манар".

Представител на "Хизбула" каза пред Ройтерс в отговор на съобщението на израелската армия, че е убила няколко бойци, проникнали в Израел от Ливан, че групировката не е предприемала никаква операция срещу Израел.

Израелската армия посочи в изявление, че нейните сили "са убили няколко въоръжени предполагаеми бойци, които са проникнали в Израел от ливанска територия. В изявлението се казва още, че "в момента районът се обстрелва от хеликоптери" на израелската армия.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини