Гълъбов: Хамас се крие в училища, болници и населени места, използва цивилни като жив щит

Пропускът е в международната политика, която позволи на "Хамас" да получи решаваща роля, да завземе властта в автономните територии и да определя бъдещето на Палестина. Бойците на групировката не застават на открита позиция, а се крият в училища, болници и населени места - слагат жив щит пред себе си. Нямаме ясен противник. Това каза за "Твоят ден" Николай Гълъбов, бивш военен командир на Батальон 50 в Израел.

"Ивицата Газа е от гъсто населените райони, отцепен между море, Египет и Израел, и изцяло под контрол на терористична организация. Там права няма. Има и територии на "Фатах" - останали от Арафат. Тази ситуация много трудно ще има изход, Израел ще има безпощаден отговор. Разликата и разривът между израелското и палестинското общества дойде от "Хамас". Със смъртта на Ясер Арафат, който водеше диалог, нещата се влошиха. Той беше готов да подаде ръка на палестинското общество, имаше подета вълна за развитие - тогава обаче се появи "Хамас", смята той. 

По думите му "Хамас" извършва безчинства, които са сравними с Холокоста. "Израелската армия не напада цивилно население, те информират за евакуация преди атака. Израел е под терор от Ивицата Газа от 10 години. Все още има терористични клетки вътре в държавата. Съществуването на Израел е под заплаха. Страната няма да се поколебае да удари и Хизбула, ако се наложи", коментира Гълъбов.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини