Рок, диско и камбанки: Шер пуска първия си коледен албум

Шер издава своя двадесет и седми студиен албум с 13 празнични песни от различни времена и стилове. Това е и нейният първи коледен албум, след повече от шест десетилетия на сцената.  И той е забавен и еклектичен - много Шер, както казва самата тя.

77-годишната мегазвезда стартира промоцията на новия си албум, който включва дуети с няколко от нейните известни приятели. В скорошно интервю тя каза, че най-накрая е достатъчно вдъхновена за коледен албум през 2023 г.

"Тази година просто попитах звукозаписната компания дали ще ми позволят да го направя и просто да им предам готовия продукт и те се съгласиха, така че започнах да избирам песни."

Cher's Christmas включва някои коледни класики, оригинални песни, както и дуети с хора като Стиви Уондър, Синди Лаупър, Tyga, Дарлийн Лав и Майкъл Бубле.

Santa Baby (1953), първоначално изпята от Ерта Кит с Анри Рене и неговия оркестър, и Run Rudolph Run на Чък Бери (1958) са сред класиките в албума, денс-поп песента DJ Play A Christmas Song е сред оригиналните парчета.

"Направихме ги една по една, така че това, което осъзнах, е, че имам забавен коледен албум, който има само няколко тъжни песни", каза тя за записа. "Бях много щастлива, че е еклектичен, и той наистина е еклектичен. Самата аз се гордея с това."

Тя също така решава да направи версия на What Christmas Means To Me (1967), кавъри на която са правили множество различни музикални изпълнители през годините, включително Стиви Уондър. Така че тя му се обадила да го пита ще участва ли. И той казал: "Разбира се, Шер", а след това попитал дали би искала той да свири на хармоника на записа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини