Тагарев: Няма риск от нови мигрантски потоци към нас, Русия остава основният риск за страната ни

България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради обстановката в Близкия Изток. Пряка заплаха за България няма, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по Нова тв. 

По думите му вероятността да се засилят мигрантските потоци към България като резултат от войната, след като "Хамас" нападна Израел, е изключително малка. 

Тагарев отново открои действията на Русия като най-големият риск за страната ни. Основната задача на противоминната операция, която България, Румъния и Турция ще провеждат съвместно в Черно море, е да осигури безопасно корабоплаване, но така показваме на Русия, че не е желателно да изпраща свои кораби в зоната на тази операция", допълни той. 

Военният министър каза, че миналата седмица Украйна е поискала от всички страни от НАТО, включително и България, още системи за противовъздушна отбрана. "Нашите възможностите от тази гледна точка са ограничени. Не разполагаме със съвременни системи за противовъздушна отбрана и няма какво да им дадем. Ако имаме възможност бихме могли да дадем някои стари системи, като тук не става дума за С-300, тях не ги разглеждаме като вариант", каза още Тодор Тагарев. 

Той допълни, че помощта от България може да е основно от боеприпаси и то не толкова от такива, налични в складовете на армията, колкото от произведени от българската отбранителна индустрия. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини