Този луд, луд свят: Катерач по Айфеловата кула иска свобода за Били Айлиш, блокирани влюбени се взеха

В четвъртък полицията арестува мъж, катерещ се по Айфеловата кула, което доведе до временно блокиране на посетителите на върха - включително репортер на Асошиейтед прес и двойка от Вашингтон, която внезапно реши да се ожени по време на чакането, съобщава АП.

Амир Каан планирал да предложи брак на Кат Уорън по-късно в четвъртък в една парижка градина, далеч от тълпите, като в програмата му била включена и романтична вечеря на река Сена.

Но когато лифтовете бяха временно спрени заради катерач и двойката и останалите бяха блокирани на върха, Каан реши да изненадата приятелката си. 

Пат Итън-Роб, журналист от АП от Кънектикът, който по случайност също бе заседнал там, разказва историята.

„Помислих си, че може да сме тук по-дълго, отколкото си представях“, казва Каан на репортера на АП. „Така че не исках да пропускам вечерята, а тя винаги е искала да й предложа брак на Айфеловата кула или под нея. Така че реших: „Сега е моментът!“. 

И отговорът? „Да“, разбира се. 

Алпинистът е бил забелязан между втория и третия етаж на кулата, каза Алис Бонардо, директор по комуникациите на парижката забележителност. Специализиран екип от катерачи пожарникари е свалил мъжа и полицията го е арестувала, каза тя.

Бонардо каза, че впоследствие е била информирана, че мъжът е носел плакат за американската певица и авторка на песни Били Айлиш. „Мисля, че беше „Освободете Били Айлиш“, каза тя. „В момента не съм сигурна в това, но по всичко личи, че посланието беше такова“.

 „Освободете Били Айлиш“ е слоган  на вълна от шеговити „протести“, която тръгна неотдавна от САЩ. Всъщност популярната певица не е нито задържана, нито арестувана по какъвто и да е повод. 

Репортерът Итън-Роб и съпругата му Катлийн са имали злополучно седмично посещение в Париж: Във вторник те бяха сред посетителите, евакуирани от Версайския дворец поради опасения за сигурността.

Трендът "Освободете Били Айлиш"

Никой не е арестувал Били Айлиш, но историята за това стана вирусна по-рано тази година. На 25 април 2023 г. спасителни екипи блокираха холивудския булевард Сънсет, след като мъж се изкачи на 162-футовата новинарска кула KTLA. Инцидентът затвори известната улица за повече от три часа и остави мнозина да се чудят какво става.

Неидентифицираният мъж държал табела с надпис "Освободете Били Айлиш". Полицията го нарече "протестиращ", но в този момент и по-късно не стана ясно срещу какво протестира.

Инцидентът е станал около 18.30 ч. местно време и е приключил чак в 21.30 ч., когато мъжът сам се е спуснал от кулата. По-късно той е арестуван и обвинен за незаконно влизане.

След като историята стана вирусна, феновете на Били Айлиш се обърнаха към Twitter, за да изразят объркването си. Един потребител написа: „Освободете Били Айлиш, тя не прави нищо.“ Друг добави: "Били Айлиш спи спокойно (...) без да знае, че трябва да бъде освободена". Друг попита: "освободете Били Айлиш? от какво точно?"

Били Айлиш е в светлината на прожекторите, откакто дебютният й сингъл Ocean Eyes стана вирусен през 2015 г. През годините тя издаде още песни и продължава да се изкачва в класациите. Въпреки че е само на 21 години, тя вече е натрупала състояние от няколко милиона долара. Към април 2023 г. състоянието ѝ възлиза на приблизително $30 милиона, според Celebrity Net Worth.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини