Съвременно изкуство за кучета и техните стопани показва мексикански музей

Кучетата и специалната им връзка с хората са вдъхновявали художниците в продължение на хиляди години. Сега музеят „Тамайо“ в столицата Мексико е подготвил изложба на произведения на съвременното изкуство, които са предназначени както за хората, така и за техните космати приятели, съобщава Ройтерс.

Кураторката Лоренца Ерасти обясни, че изложбата е селекция от творби от колекцията на музея и е създадена така че да позволява на кучетата и собствениците им да могат да се запознаят с творбите заедно.

„Разбирането на изложбата се основава на емоциите“, каза тя и добави: „Привързаността, която съществува между собственик и неговото куче, е винаги налице и затова ние й предоставяме изложбено пространство“.

Втората изложба #ArteyPerros, или „Изкуство и кучета“ включва творби на Харис Епаминонда, Макс Ернст, Матиас Гьориц, Пиер Юиг, Дан Воу и Марио Гарсия Торес, както и стихотворение от Луис Фелипе Фабре.

Мила Коен, ученичка от шести клас, която посети изложбата, сподели, че оценява идеята да дойде с кучето си Сакура. „Обичам да водя кучето си навсякъде“, каза тя пред творба на Макс Ернст. Други се съгласиха и пожелаха повече такива преживявания.

„Би било невероятно, ако имаше повече такива пространства с изкуство, където да можем да прекарваме време с кучетата си“, каза Ману Ечеверия, фотограф.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини