Украйна е извършила подводна диверсионна атака в Севастопол, твърди Русия

Черноморският флот на Русия е участвал в ранните часове на 24 октомври в отблъскването на украинска атака срещу град Севастопол в Крим, съобщи назначеният от Москва губернатор на черноморското пристанище. Украинският полуостров беше незаконно анексиран от Русия още през 2014 г.

Михаил Развожаев написа в Telegram, че Украйна е предприела "подводна диверсионна" атака, на която руските сили са реагирали на ситуацията. "Силни звуци - от външно нападение - Черноморският флот се бори с вероятна атака от подводни диверсионни сили", добави той.

Министерството на отбраната на Русия потвърди, като уточни, че противодиверсионни ракети и бомби са поразили района, в който са засечени три безпилотни украински катера. В социалните мрежи има съобщения за чути взривове.

Официални лица в Киев не са коментирали все още тези твърдения, които не могат да бъдат независимо проверени. Не е ясно и дали има пострадали. С продължаването на руската инвазия в Украйна обаче в Крим все по-често се наблюдават нападения, насочени срещу руските военни линии за доставки и Черноморския флот.

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини