Ерол Мюмюн: Хората ще управляват Кърджали чрез кмета!

Ерол Емин Мюмюн е роден на 25.05.1979 г. в Кърджали. Има магистърска степен от УНСС по управление на човешки ресурси. Работил е като експерт в Агенцията за държавни вземания, в последствие е заемал различни експертни длъжности в РЗОК - Кърджали.
В последните 15 години е в банковия сектор на различни позиции. От 7 години е директор на Търговска банка Д в Кърджали. В периода 2015 - 2019 г. е общински съветник от ДПС в Кърджали, където е председател на постоянната комисия по бюджет и финанси.

Основната ми цел е да върнем младите хора от Европа
Вратата ми ще е винаги отворена - и за най-големия инвеститор, и за всеки кърджалиец
Ще търсим инвеститори в областта на високите технологии. Това ще осигури стабилни доходи за работещите
За Околовръстния път на Кърджали е нужна подкрепа от държавата
Няма малки проблеми, ще решаваме всички проблеми заедно

- Г-н Мюмюн, защо решихте да се кандидатирате на кмет?

- Ако човек може да помогне на хората и има какво да даде на обществото, то трябва да го направи. Именно това ме подтикна не само да се кандидатирам за кмет, но и по принцип да вляза в политиката. ДПС е моята партия, защото единствено тя има отношение и реално решава проблемите на общината и областта, в която живея.

- Време е за ново начало, гласи слоганът на ДПС за изборите. Кое е новото начало в Кърджали?

- Визията ми за управление е от три думи - диалог, заедност и просперитет. Вратата ми ще бъде отворена винаги за хората, заедно ще търсим решението на проблемите. Готов съм да подкрепя всяка разумна идея, свързана с подобряването на условията за живот. 

- Заявихте, че ще въведете нов модел на управление в града. В какво ще се изразява той?

- Гражданите на Кърджали ще управляват града. Чрез мен всеки кърджалиец ще бъде кмет на общината ни. Ние казахме: власт от хората, власт за хората. Гледайки в очите своите съграждани, аз ги уверявам, че нашият модел, нашият начин за решаване на проблемите ще бъде чрез конструктивен диалог. Няма малки проблеми. Има проблеми за решаване и ние всички заедно, както сме били през годините като едно голямо семейство, което решава проблемите, ще седнем на масата, ще ги изговорим и ще намерим начини за решаването им.

- Какво в работата на общинската администрация ще промените?

- Качеството на предлаганите услуги от Община Кърджали трябва значително да бъде повишено и това ще бъде приоритет в работата ни през следващите 4 години. Усилията ни ще бъдат насочени за по-добро административно обслужване както на гражданите, така и на бизнеса. За екипа ни е изключително важно да предоставяме съвременните информационни технологии и по този начин да улесним максимално гражданите при достъпа им на услуги.

- Кои проблеми в Кърджали трябва спешно да бъдат решени? Кои са основните приоритети в програмата Ви?

- Обновяване на инфраструктурата, ремонт на улиците и изграждане на повече детски площадки и кътове за отдих, повече зелени площи. Това са част от приоритетите, залегнали във визията ми за развитие на Кърджали. В малките населени места приоритетите ще бъдат общинските пътища, вътрешната улична мрежа, водоснабдяванията. Ще разчитаме на помощ и от държавата, която е длъжник на моите съграждани. Кърджали е вероятно единственият областен град в България без околовръстен път, а изграждането му не е по възможностите на една община. Местната власт в случая може да окаже единствено логистична подкрепа при реализирането на един такъв мащабен проект.

- Привличането на инвеститори е основна предпоставка за разкриването на нови работни места и развитие на населените места. Каква е визията Ви?

- През последните години в община Кърджали бяха разкрити много производствени мощности в сферата на машиностроенето и автомобилната индустрия. Това, към което трябва да се насочим е търсене на инвеститори във високите технологии, което означава не просто нови работни места, а и високи доходи за работещите. Намерението ми е да работя в тази посока.

- Към какви европейски проекти ще се насочите?

- През последните години в община Кърджали бяха реализирани голям брой проекти. За мен социалните са от изключителна важност и затова ще направя всичко възможно тези функции на общината не само да се запазят, а и да бъдат разширени и достигнат до по-голям брой хора в нужда. Не по-малко важни са и инфраструктурните проекти, свързани с ремонти на улици, тротоари, пътища. Кърджали има нужда от още поне един мост над Арда.

- Създаването на възможности младите хора да останат в родните си градове е основна цел на всяка местна власт. Какви мерки в подкрепа на младите семейства и на децата ще предприемете?

- Основната ми цел е да направим така, че младите хора да се върнат в Кърджали - нашите деца, нашите внуци да се приберат от Европа, да бъдат в родните си места, при нас, при семействата си, където им е мястото. 

Кърджали е прекрасен град за млади семейства - спокоен е, криминалната престъпност е ниска. За да задържим младите хора са необходими добро здравеопазване, детски градини и училища. През последните години беше направено много в тази посока, но има още какво да се надгражда. 

Трябва всички заедно да работим здраво в следващите 4 години - да създадем нови работни места с добро, атрактивно, европейско възнаграждение, да отворим нашия град и да привлечем инвеститори, да бъдем верен помощник на местния бизнес, да работим по инфраструктурата, зелените площи, парковете.

- Културно-историческият туризъм е шансът за превръщането на България в дестинация 4 сезона? Какви проекти имате? 

- Община Кърджали има уникална природа и много културно-исторически паметници. Перперикон е сред най-посещаваните туристически обекти в България, но има още много интересни места, които да задържат туристите по-дълго в общината. Кърджали трябва да се рекламира, за да се превърне във водеща дестинация за вътрешния туризъм.

- Кое ще е първото нещо, с което ще се захванете, спечелвайки изборите?

- В моята работа винаги съм залагал на екипността и това ще бъде моделът ни на работа още от първия ден от встъпването ми в длъжност. Държа много на приемствеността. Кабинетът ми ще е отворен за всеки. И за най-големия инвеститор, и за всеки кърджалиец, защото няма малки хора, нито малки проблеми. А после заедно да вземаме решенията.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини