Камен Тодоров: За да променим съдбата си, на 29 октомври гласувайте с бюлетина № 1!

Г-Н Тодоров, какво считате като приоритет в следващите години за общината ни?
Убеден съм, че е нужно да разширим университетските бази на територията на своята община. Студентският живот е един от елементите, които могат да вдъхнат нужната енергия, за да спрем това западане на региона си. Тъй като съм преподавател и съм минал през различните нива на образователната администрация, то съм убеден, че мога да бъда полезен в управлението на общината, използвайки контактите и позициите, създадени от мен през годините, за да работя в тази посока. Имайки повече студенти, Хасково ще се възползва освен от тяхната енергия, а също така и от стимулирането на местните търговци, хотелиери, ресторантьори. Трябват млади хора, а това е един от механизмите.
 
Има ли и други възможности за задържането на младите в Хасково?
Разбира се. И през изминалия мандат, ние от БСП, сме предлагали някои от възможните решения за подпомагане на задържането. Една по-социална община ще предразположи младите да търсят бъдеще тук. Ако младите получават по 2 МРЗ за своите новородени рожби и създадем нови ведомствени жилища, които бъдат предназначени за млади семейства, които си плащат данъците и се осигуряват, а желанието им е да работят и градят бъдещето си в родния край, това ще са добри начални стимули. Можем да търсим облекчение от местни данъци и такси за работодателите, които наемат хора под 30 години, а също така и да предоставим ваучери за култура и спорт, от които да се възползват идващите поколения. Това са все мерки, които ще дадат благоприятно отражение и няма да бъдат от огромна тежест за бюджета на общината.
 
А пари ще се намерят ли за тези хубави идеи, които предлагате?
Парите са осигурени дори. А ние от БСП Хасково бяхме единствения коректив на ГЕРБ. През изминалия мандат Дечев бе обявил обществена поръчка за горива, която след наша пресконференция, на която обявихме, че има нередности във формирането на сумите, обществената поръчка бе намалена с около половин милион лв. Отделно от това, след като паркингите на Аида и 21 век се върнаха под управлението на общината, за което ние от БСП се обявихме категорично и изложихме аргументи в подкрепа на тезата си, то тези между 30 000 и 40 000 лв. месечно могат да бъдат използвани за стимулиране на раждаемостта, задържането на младите и политики към тях. С работата си досега сме доказали, че можем да бъдем точен коректив, но в управлението ще бъдем още по-резултатни, защото имаме идеи и можем да чуваме различните гледни точки. Нещо, което липсваше до момента в управлението на общината. И трябва да подчертая дебело тезата ни, че в община Хасково трябва да работят местни фирми с преференции, а не да се търсят такива от София, които да изнасят печалбите си. Хасковските предприемачи също заслужават повече подкрепа от страна на общината, за да продължат да работят тук и да развиват своите проекти, осигурявайки и работни места за хасковлии. 
 
 
За да променим съдбата си, на 29.10 гласувайте с бюлетина номер 1!
 
Купуването и продаването на гласове са престъпления!
Източник: Haskovo.NET
Последни новини