Apple Watch 2024 ще открива сънна апнея и ще следи нивата на кръвно налягане

Следващата година ще има много важно значение за Apple Watch. Компанията подготвя важни промени в смарт часовниците от серията през 2024г. Вече знаем, че се работи над актуализиран дизайн, но потребителите ще имат достъп и до някои уникални функции. Вероятно едни от най-големите ъпгрейди ще е опцията за мониторинг на кръвното налягане.

От дълго време се спекулира с интеграцията на подобна функционалност, която ще е част от Apple Watch през 2024г. Това ще е възможно благодарение на нов сензор, с който ще са оборудвани смарт часовниците. Аpple тестват от години опция за следене на кръвното налягане и са решили да е отличителна характеристика на следващата генерация.

Концепцията предвижда умните часовници да търсят необичайни колебания в кръвното налягане, за които ще информират потребителите. Системата функционира като ранно предупреждение, което да споделите със своя лекар за по-детайлна проверка на здравословното ви състояние.

Новото поколение на Apple Watch също така ще добави още един полезен инструмент за откриване на други нарушения, сред които сънна апнея, информира DigitalTrends. Припомняме ви, че  Apple Watch вече предлага доста изчерпателна система за анализ на сънища, но не се задълбочава в сферата на медицинската помощ при сериозни проблеми със съня.

Бъдещи актуализации на умните часовници ще предложат и функция за измерване на точните стойности на систолно и диастолично кръвно налягане.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини