По-добър ли ще е Galaxy S24 от iPhone 15 Pro

Един от по-интересните смартфони, които очакваме през идните месеци, безспорно е новият Samsung Galaxy S24, който трябва да се появи в началото на новата година.

Както обикновено, Samsung ще направи всичко възможно, за да се конкурира с iPhone на Apple, а наскоро Парк Йонг-ин, президент на хардуерното звено на Samsung, загатна, че S24 определено ще има предимства.

По време на изложението Semiconductor Expo Йонг-ин заяви, че предстоящият Galaxy S24 и Exynos 2400 ще имат по-добра производителност на графиката (GPU) в сравнение с iPhone 15 Pro.

Разбира се, представителят на Samsung не назова Apple и iPhone конкретно, но съпостави Exynos 2400 с чиповете на конкуренти от Северна Америка, което е доста ясна препратка към Apple и iPhone.

Чипът Exynos 2400 беше обявен по-рано през октомври, но все още не се появява в потребителски устройства.

Samsung несъмнено иска да го пусне в действие, тъй като тази година предлагаше само чипове Snapdragon в серията Galaxy S23.

Междувременно Snapdragon 8 Gen 3 беше обявен преди по-малко от месец и също така обещава голям скок в графичната производителност.

Смята се, че това е чипът, който ще захранва поне някои модели Galaxy S24 в определени райони и пазари.

Засега обаче всичко това са по-скоро спекулации, отколкото аргументи, базирани на реални данни.

Към този момент не знаем точно какви са разликите между Exynos 2400, Snapdradon 8 Gen 3 и A17 на Apple в условията на ежедневно ползване.

Samsung все още не е обявила кога ще е представянето на Galaxy S24, но очакваме то да се случи през януари или февруари, като тогава със сигурност ще разберем кой е по-добрият чип и с колко.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини