Повдигнаха три обвинения на 29-годишния, който наръга с нож тийнейджър в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив повдигна три обвинения на В.Г., на 29 г.

Първото обвинение е за това, че на 01.11.2023 г.  в гр. Пловдив е причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на 16-годишно момче  - престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12  вр. чл.130  ал. 1 от Наказателния кодекс.

Второто обвинение е за това, че на 02. 11.2023 г. в гр. Пловдив е отправил закана за убийство спрямо полицейски служители, като по време на задържането му е насочил към тях два ножа – престъпление по чл.144 ал. 3 т.1 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Третото обвинение касае извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс – за това, че е държал в дома си високорискови наркотични вещества – кокаин.

По делото са извършени разпити на свидетели, както и претърсване и изземване в апартамент и др. Обвиняемият В.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.

Припомняме, че обвиняемият наръгал момчето, докато чакало на пешеходна пътека в Пловдив, след което веднага избягал.

След като полицаите установили самоличността му и го отърсили на адреса му, мъжът ги посрещнал въоръжен с два ножа и оказал яростна съпротива при задържането, което наложило спрямо него да бъде използвано помощно средство тейзър.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини