По три бързи производства са образувани на ден в Районна прокуратура – Пловдив през 2023 г.

Общо 1437 бързи производства са били наблюдавани от прокурорите в съдебния район на Районна прокуратура-Пловдив през 2023 г., което означава, че на ден са били образувани по три или четири дела по тази процедура.

Най-много от тях са за управление на автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества, хулигански действия, кражби, телесни повреди и др. 

Това става ясно от отчетния доклад на магистратите, който бе представен от районния прокурор Петър Петров на годишното общо събрание в края на миналата седмица.

На него присъстваха Гергана Мутафова и Калина Чапкънова, членове на Висшия прокурорски съвет, Добринка Калчева, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Мариана Шотева, председател на Административен съд-Пловдив, Иван Бекяров, и.ф. председател на Районен съд-Пловдив,  ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР-Пловдив, представители на ГДБОП, ДАНС, прокурори и съдебни служители. 

В годишния доклад е записано още, че по внесени в съда актове на РП-Пловдив през изминалата година са били осъдени или санкционирани общо 2123 лица.

Броят на наблюдаваните досъдебни производства с предмет наркотични вещества е 756, като 730 от тях са за държане, а 26 - за отглеждане. 

Общо 381 са наблюдаваните преписки през 2023 г. за престъпления, извършени в условията на домашно насилие, като най-много от тях са за причиняване на телесна повреда.  167 са лицата, пострадали физически от домашно насилие, от тях 18 са мъже и 149 жени. 

Гостите на годишното събрание  дадоха много добра оценка за работата на Районна прокуратура-Пловдив по всички направления.

Съдебният район на Районна прокуратура-Пловдив включва и териториалните отделения в гр. Асеновград, гр. Карлово и гр. Първомай.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини