Областният управител д-р Зюмбилев свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети в Пловдивска област

Със свои заповеди областният управител д-р инж. Илия Зюбмилев свика първите заседания на новоизбраните общински съвети за мандат 2023 – 2027 г. във всички общини от Пловдивска област.

Тържествените сесии ще се проведат по график от 7 до 13 ноември.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), първото заседание на новоизбрания Общински съвет се свиква от областния управител най-късно 14 дни след обявяване решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници.

Новоизбраните общински съветници, кметовете на общините и кметовете на кметствата полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на Общинската избирателна комисия и граждани на общината.

По закон общинските съветници и кметовете полагат следната клетва:

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите  на община … и да работя за тяхното благоденствие.“

В първото заседание на новоизбраните общински съвети се провежда и процедура по избор на председател.

До неговия избор заседанията се председателстват от най-възрастния общински съветник.

В Асеновград първото заседание на новия Общински съвет ще се проведе на 10-ти ноември от 10.30 ч. в зала 601 на общинската администрация.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини