Създадоха петиция посмъртно да се удостои като почетен гражданин на Асеновград директора на ОУ "Петко Каравелов" Христо Андонов

На изминалия празник Архангеловден създадоха петиция посмъртно да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Асеновград" директора на ОУ "Петко Каравелов" Христо Андонов.

Предложението за номинацията ще бъде внесено до председателя на Общинския съвет - Асеновград.

"Скоро се навършват 3 години от загубата на отдадения на училищната дейност професионалист асеновградчанин Христо Тодоров Андонов.

В негова чест създадохме инициативен комитет,  който ще внесе в Общински съвет-Асеновград искане да бъде удостоен посмъртно със званието : "Почетен гражданин на Асеновград".

Христо Андонов е роден на 07.10.1970г. От септември 1995г. започва и своята работа като учител по история в ОУ "Петко Каравелов" - Асеновград, а от 2005г. до 2020-Директор

. Още в началото на своята кариера като учител той осъзнава, че неговата мисия в живота е да подпомага развитието на образованието  и до смъртта си той е отдаден на тази кауза.

През това време училището се развива с невероятни темпове, работи с  отдаден и сплотен колектив и е на първо място по брой ученици.

За това могат да свидетелстват и мнозината завършили там, както и техните родители.

За съжаление  си отиде твърде млад и въпреки, че не е загинал на фронтовата линия, трябва да се знае, че никой не е забравен и нищо не е забравено.

Моля, всеки, който желае, да бъде внесено предложение до Общински съвет-Асеновград за удостоване със званието: " Почетен гражданин на Асеновград" да подпише настоящата петиция - https://www.peticiq.com/420358

Подписи ще се събират до 28.02.2024г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини