ГЕРБ, ДПС, ИТН и ''Възраждане'' отложиха вота на недоверие. Изнудването в сглобката продължава

Агонията в парламента продължава и днес. Двата опита за старт на пленарното заседание се провалиха заради липса на кворум и така вотът на недоверие срещу кабинета бе отложен за идната сряда. А по всичко изглежда, че това време ще се използва за извиване на ръце в некоалицията.

В зала днес се регистрираха 79 души от необходими 121 за кворум - 1 от ГЕРБ-СДС, 55 от ПП-ДБ, 1 от „Възраждане“, 0  от ДПС, 21 от БСП, 0 от ИТН и напусналият две партии Радостин Василев.

Вчера след неуспешния опит на ГЕРБ и ДПС да прекратят дерогацията за руски петрол и петролни продукти двете групи демонстративно напуснаха пленарна зала и отказаха да подкрепят партньорите си от ПП-ДБ при гласуването на вота на недоверие. Гласовете на БСП, ИТН, „Възраждане“ и нечленуващия в ПГ Радостин Василев очаквано не стигнаха за свалянето на кабинета, като при поисканото прегласуване групите не се регистрираха и в крайна сметка се оказа, че в залата няма кворум.

Патовата ситуация в Народното събрание продължи по този сценарий и днес - пълна зала, няма кворум. И днес ГЕРБ и ДПС нито се захваната да свалят кабинета, нито обаче му помогнаха. Развитие по казуса ще има следващата сряда, когато е следващото пленарно заседание.

 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини