Медици от „Пирогов“ на протест в защита на началника на детската хирургия проф. Шивачев

Медици от „Пирогов” излязоха на протест днес. Целият екип на Клиниката по детска хирургия се събра пред сградата на лечебното заведение, за да покаже подкрепа към началника си проф. д-р Христо Шивачев.

Националният консултант по детска хирургия и настоящ шеф на Клиниката по детска хирургия в болница „Пирогов“ проф. д-р Христо Шивачев бе отхвърлен като кандидат за същия пост. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на „Детска хирургия-Пирогов“. Там беше споделен документ, който представлява съобщение от председателя на комисията, която провежда конкурса за началник на клиниката, до проф. Шивачев.

Според въпросното съобщение професорът „не е класиран“ като кандидат за началник на Клиниката по детска хирургия, тъй като писмената програма, която е представил, е оценена с 4.14, а за да премине към следващия кръг е нужна оценка 4.50. „В класирането могат да участват кандидатите, получили оценка не по-малко от 4.50 в трети етап на конкурса – събеседване“, се посочваше още в официалното съобщение от председателя на комисията.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини