Задържаха организатора и пряк извършител на двойното убийство в Скопие

Организаторът и пряк извършител  на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и 74-годишният Панче Жежовски от Велес Люпчо Палевски- Палчо е арестуван в Турция, съобщи на извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. 

Вчера МВР в Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след убийството на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с друг автомобил е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция. Шофьорът, който е превозил Палевски през България е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на колегите си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното съдействие.

Палевски е арестуван  в турския град Балъкесир, а процедурата по му е започнала, съобщи Спасовски. По думите му делото слещу петимата обвиняеми за двете убийства е с обем 100 страници е внесено в прокуратурата. По него обвинени са 5 човека, от които един за организиране и извършване на отвличане и убийство, трима за съучастие в отвличане и убийство и  един за оказване на помощ при отвличане.

Полицията е открила  два пистолета, за които експертиза трябва да се потвърди дали са оръжията с които са извършени убийствата, обяви Спасовски. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини