Ако искаш да си асистентка на Кейт Мидълтън, трябва да преминеш този странен изпит

Сигурно е истинска чест да работиш за кралското семейство? Буквално служиш на хора, които създават история. Е, да, отговорностите ти са изключително сериозни и трябва да спазваш убийствено високи стандарти, да не говорим, че за да заемаш такава позиция, не минаваш през най-стандартното интервю за работа.

Вземете например асистентките на принцесата на Уелс, Кейт Мидълтън. Всяка от тях е преминала през един доста необичаен изпит, за да получи тази престижна позиция.

Нали не мислехте, че една принцеса са справя с всичко сама? Кейт има малък, но много отдаден екип, който ѝ помага да върши кралските си задължения - кореспонденцията, организацията на ангажиментите ѝ и връзката ѝ с медиите.

За да си част от екипа на принцесата обаче, минаваш през най-станното интервю за работа. За него разказва шефката на екипа на Мидълтън - Трейси Уотърман, в нов документален филм за това как кралското семейство прекарва Коледа в двореца Сандрингам.

Уотърман обяснява, че при интервю за работа на нов кандидат се прилага тест с муха. При него тя слага умряла муха някъде върху килима в стаята, в която ще се провежда интервюто, или върху камината и внимателно наблюдава реакциите на кандидата.

Тестът е преминат успешно само ако кандидатът забележи мухата и реши да я изхвърли. Това показва голямо внимание към детайла - качество, което е изключително ценено от кралското семейство. Трейси уточнява, че едва един от десет кандидати успява да премине изпитанието успешно.

Трейси споделя също, че извън това кандидатите не трябва да покриват някакви свръхвисоки критерии, за да са добре приети в екипа на принцеса Кейт. Основното е те да са амбициозни и да работят лесно в екип, като усмивката и позитивния подход към задачите винаги са на почит.

Тя разкрива също, че Мидълтън предпочита екипът ѝ да е с по-неформален дрескод, освен ако няма някое специално събитие.
Според Уотърман няма особена разлика дали ще работите за петзвезден хотел, или за кралското семейство.

Нещото, за което принцесата наблюдава изключително зорко обаче, е политиката ѝ за „нулева толерантност към клюки“. Тя не позволява на екипа си не само да изнася клюки за британското кралско семейство, но не им позволява и да клюкарят едни за други. За нея това е проява на неуважение, издава липса на колегиалност и ниска работна етика.

„Кейт успява да осигури истински позитивна работна атмосфера в духа на най-добрите кралски традиции“, казва Уотърман за работодателите си.

През 2022 г., когато Кейт все още изпълняваше задълженията си като херцогиня на Кеймбридж, екипът ѝ публикува обява за личен асистент, който да ѝ помага с благотворителната работа. Според обявата, идеалният кандидат трябва да има предишен опит като личен асистент и отлични комуникационни умения. Също така трябва да да има интерес към благотворителните инициативи на кралската особа.

Заплащането за тази прозиция беше публично оповестено - 27 000 паунда за 37.5-часова работна седмица. Още в първите три дни от публикуване на обявата, интересът беше огромен и над 300 души кандидатстваха по нея.

 

Източник: edna.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини