Обявена е хуманитарна пауза в части от северната част на Газа

Израелската военна връзка за Западния бряг и Газа обявява тактическа хуманитарна пауза от 10 сутринта до 14 часа днес в квартал Ал Салам в Рафа. Междувременно Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) съобщават, че боевете в Шеджая и Джабалия в северната част на Ивицата Газа и в Хан Юнис на юг продължават, а официалната палестинска информационна агенция Wafа твърди, че двама души са били убити и десет са ранени.

Военни действия

Израелските отбранителни сили съобщиха, че боевете в Шеджая и Джабалия в северната част на Газа и в Хан Юнис на юг са продължили през нощта и тази сутрин.

Военните са ликвидирали „много терористи“ на север през последния ден. Войските са идентифицирали агенти на "Хамас", които са проследили и убили. ЦАХАЛ са нахлули и в училищен комплекс, откъдето въоръжени лица на терористичната групировка са открили огън. Израелските войници са убили оперативните служители и са унищожили „терористичната инфраструктура“, открита в училището.

В Хан Юнис войниците от звеното "Маглан" са нахлули на няколко места и са открили оръжия, включително гранати и автомати Калашников. Войниците също са унищожили две шахти на тунели, склад за оръжие и яма за изстрелване на ракети.

В Шеджая бойци от 460-та бригада на бронирания корпус са открили оръжия и са убили терористи. Войници от 414-то звено за събиране на бойни разузнавателни данни на Корпуса за гранична отбрана са забелязали снайперист на "Хамас" да стреля към войските и с хеликоптер са ударили сградата, от която той е стрелял.

Официалната палестинска информационна агенция Wafа твърди, че двама души са били убити тази нощ при удар на израелски дрон като част от разширената антитерористична операция на ЦАХАЛ в Дженин на Западния бряг. Десет други са били ранени.

Операцията, по време на която войските досега са задържали стотици заподозрени и са иззели оръжия, започна във вторник, с удар с дрон на ЦАХАЛ срещу терористите.

Междувременно и ливанските медии съобщават за израелски въздушни удари в Южен Ливан. Те идват на фона на многократни атаки на терористичната групировка "Хизбула" срещу Северен Израел.

Кадри, публикувани в социалните медии, показват големи стълбове дим, издигащи се над ливанските села Айтарун и съседния Марун ал-Рас.

Няма коментар от ЦАХАЛ относно ударите.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини