Седем бързи производства срещу водачи, засечени със сериозни нарушения, от петък до неделя в Пловдивско

Продължават да се прилагат превантивните мерки на полицията за подобряване на безопасността на движението и недопускане на нарушения в Пловдив и областта.

Точките за контрол са както по главните пътни артерии, така и в малките населени места, а най-често в обсега на проверките влизат водачи на моторни превозни средства, които са неправоспособни, употребили алкохол или наркотични вещества.

При осъществения пътен контрол в периода от 15 до 17 декември с участието на служители от всички подразделения на дирекцията са задържани шестима мъже, седнали пияни зад волана и един – под въздействие на наркотици.

Само двама от нарушителите са дали кръв за химически анализ, а останалите са направили отказ.

С полицейски заповеди всички нарушители били задържани за едно денонощие. Започнати са бързи производства под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Около 1.40 ч. в събота на тел. 112 постъпил сигнал за пропаднал лек автомобил „Опел“ в шахта на бул. „Дунав“ в Пловдив.

Пристигналите на място униформени от Трето РУ установили, че колата управлявал 50-годишен мъж, чиято проба с дрегер отчела над 1,8 промила.

В село Ръжево хисарски полицаи засекли 55-годишен да шофира с 1,32 промила, а в село Дълго поле екип на моторизирано звено „Сигма“ заловил 18-годишно момче с няколкомесечен стаж зад волана и с над 1,7 промила.

Подобна стойност дрегерът отчел и при други двама водачи, на 30 и 23 години.

В събота вечерта по-възрастният изгубил управление и излязъл с колата си извън пътното платно край село Дълбок извор.

Ден по-рано младежът бил хванат при проверка от патрул на Първо РУ на бул. „Никола Вапцаров“ в областния град.

Междувременно на бул. „Васил Априлов“ пътни полицаи констатирали, че 49-годишен шофьор е солидно почерпен – над 2,2 промила.

Колегите им от Асеновград пък се усъмнили в поведението на 36-годишен зад волана на проверяван джип и последвалия тест с драг чек реагирал положително.

Допълнително за трите дни екипи на сектор „Пътна полиция“ са извършили общо 323 проверки по линия на безопасността на движението.

В рамките на специализирана акция през събота и неделя служителите са връчили и 379 електронни фишове, от които два за липсваща застраховка „Гражданска отговорност“, а останалите – за нарушения на скоростните режими.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини