Дебютът на iPad отприщи война на пазара на таблети

Нашествието на таблетите продължава, а след като Apple обяви своя дългоочакван iPad, мераклиите да конкурират елитната марка се роят с всеки следващ ден.

След като наскоро тайванците от MSI пуснаха таблет, а след това се пръкна и таблетът JooJoo, сега британска компания е готова да пусне на пазара таблет с наименованието, което мнозина си мислеха, че самата Apple ще изплзва, съобщава technews.bg.

X2 Computing, която е специализирана в производството на хендхелд устройства и особено на заякчени устройства, нарича новото си творение iTablet.

iTablet поне на теория има с какво да конкурира известния си събрат. Той ще има два форм-фактора – с 10,2-инчов и с 12,1-инчов дисплей. Мултитъч технологията, според производителя, е „опционална“. Системата има 1,6GHz Intel Atom процесор, не е известно колко точно памет, 250GB твърд диск, 3G и GSM чипове, както и Wi-Fi и Bluetooth.

Потребителите ще могат да избират между Windows 7, Windows XP Tablet PC Edition или пък Linux. iTablet е малко по-дебел от iPad, 35 мм срещу 13,4 мм, но определено има повече неща вътре, включително 1,3-мегапикселова камера и USB 2.0 и HDMI портове, каквито липсват при iPad.

Като цяло X2 произвежда таблет системи за много различни индустрии, сред които производството, търговията, военното дело, публичния сектор. iTablet е първият й продукт за масовия пазар.

Най-опасното в нейното начинание е името и заигравката с търговската марка. Може би обаче тя ще има успех, защото Apple не притежава марката "iTablet." Тя принадлежи на тайванска компания на име Amtek Systems.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини