Windows 7 неправилно показва състоянието на батерията

Официалният форум на Microsoft беше залят от многобройни жалби на потребители на лаптопи, оплакващи се от проблеми, свързани с операционната система Windows 7. В някои компютри, работещи под управлението на тази OS,зарядът на изправни батерии с нормално време за работа над два часа, свършва за половин час и даже по-малко. 

Някои потребители дори заявяват, че техните акумулатори са повредени след инсталирането на Windows 7. Причината за тези оплаквания е съобщението, което системата издава с препоръка батерията да бъде заменена. Под управлението на Windows Vista обаче тези батерии работят без грешка.


 

И двата скрийншота са направени при поставена в лаптопа и заредена батерия

 

 

В Microsoft знаят за тези проблеми и вече работят по въпроса за тяхното отстраняване заедно с производителите на компютри. Представител на Microsoft счита, че появата на лъжливи съобщения за грешка е възможно да са свързани с BIOS, тъй като Windows 7 черпи информация за замяната на батерията именно оттам. Според някои източници, проблемът е съществувал още в бета-версията на Windows 7 и се е проявявал най-вече на нетбуци. Впоследствие батерийният проблем е засечен и на компютри с лицензирани OS.

Съвсем наскоро Microsoft обяви, че е продала над 60 млн. копия на Windows 7.Точното количество потребители, сблъскали се с грешната индикация на батерията, остава неизвестно. На форума на Microsoft се споменават модели ноутбуци на всички производители, при които батерийното захранване не работи както трябва. Корпорацията обаче обещава в най-скоро време да намери решение на проблема.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини