Какви са причините за катастрофата между автобус и тир с 10 пострадали на пътя Русе - Бяла?

10 души пострадаха при сблъсък между тир и автобус с румънска регистрация на пътя Бяла-Русе. Пътниците са избили стъклата на автобуса, за да излязат. Само една жена от ранените остава в болница. Другите 9 души, сред които и шофьорът, са изписани, съобщи bTV. 

Общо 50 туристи са били в автобуса, като сред тях има и деца. Гръцките граждани са се връщали от организирана екскурзия за празниците в Румъния.

Катастрофата се случва точно на пътя Русе – Бяла в отсечката между Волово и разклона за Борово на завой при мокра настилка и при разминаване на автобуса с тежкотоварен камион. По първоначални данни тирът е засякъл автобуса със задната си част, при което шофьорът на рейса губи контрол, навлиза в отсрещното платно и попада в канавката. Цяло чудо е, че автобусът не се е преобърнал в дерето.

Пробите за алкохол и на двата водачи са отрицателни. Показанията на свидетели и потърпевши са доста противоречиви, което вероятно ще затрудни разследването.

Те разказаха, че хората са излизали от прозорците на автобуса, а някои даже обясниха, че първоначално шофьорът на тира е избягал, но после се е върнал.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини