Военните доставки за Украйна са спрени заради липса на средства, съобщи Белият дом

Военните доставки за Украйна са спрени поради липса на финансиране, това потвърдиха от Белия дом.

Преди няколко месеца администрацията на Джо Байдън изпрати искане до Конгреса за допълнително финансиране. Като целта беше да се подпомогне не само Украйна, но и Израел. Републиканците в Конгреса обаче блокираха искането и поискаха от демократите отстъпки, свързани със сигурността по границата и миграцията.

„Предадохме и последната пратка, за който имахме финансиране. И затова е изключително важно Конгресът да придвижи искането за получаване на допълнителни средства за национална сигурност. Помощта, която предоставяхме, вече е спряна. Атаките на руснаците се увеличават. Както стана дума и по-рано тази седмица - те използват севернокорейски балистични ракети, за да си свършат мръсната работа. Така че нуждата от помощ е остра, особено през зимните месеци“, каза Джон Кърби, говорител на Съвета по национална сигурност.

Русия търси тактически напредък преди изборите в страната, това каза президентът Володимир Зеленски при посещението си в Рига, цитиран от БНТ. Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две години, но за настъплението на Силите за отбрана е необходимо да се контролира въздушното пространство.

„Ситуацията на фронта е много тежка. Нямаме достатъчно оръжия“, каза Володимир Зеленски на пресконференция след посещението си в Латвия, съобщава Укринформ.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини