Мария Габриел ще председателства Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Вицепремиерът Мария Габриел ще председателства Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие. Това реши МС на днешното си заседание.

Националният съвет е специализиран, постоянно действащ, колективен и консултативен орган към Министерския съвет за осъществяване на държавната политика за противодействие на домашното насилие. Той координира, наблюдава и оценява политиките и мерките, предприемани от ангажираните институции.

С определянето поименния състав на Националния съвет, с основни и резерви членове, започва и неговото функциониране.

За заместник-председател е определен министърът на правосъдието Атанас Славов. Членове на Националния съвет са още: министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, министърът на здравеопазването Христо Хинков, министърът на образованието и науката Галин Цоков, министърът на спорта Димитър Илиев, а също така представители на Върховния касационен съд, Държавна агенция за закрила на детето, Агенция за социално подпомагане, Националното сдружение на общините в Република България, и представители на неправителствения сектор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини