Кметът Грудев: Асеновград осиротя и скърби, защото твърде рано загуби неподражаема личност, с уникален почерк в творчеството си

Художникът Геракси Гераксиев от Асеновград изрисува последните щрихи от земния си път. С кончината му си отиде един голям творец и обичан от всички човек. Талантът му остава безсмъртен.

Неговата изключителна дарба ще продължи да въздейства и вълнува хората напред в годините. Изкуството му ще бъде вечен спомен за всички асеновградчани.

Творбите му завещават на Асеновград вдъхновение и безценно наследство.

Геракси Гераксиев бе честен, достоен, позитивен, вярващ, а от произведенията му винаги струеше щастие, цвят, яркост и светлина.

„Времето не е нито топло, нито студено. Ограничено е за всеки от нас. Затова всеки миг е ценен. За дума, за мисъл, за обич, за жест...

С тъга разбирам, че си е отишъл Геракси Гераксиев - асеновградски творец, член на Дружество на Пловдивските художници, с реализирани 3 самостоятелни изложби и многобройни участия в съвместени арт проекти.

Асеновград осиротя и скърби, защото твърде рано загуби неподражаема личност, с уникален почерк в творчеството си.

Геракси Гераксиев от днес ще рисува с небесната палитра, а тук, за нас остават неговите диря и цвят.

Съболезнования на съпругата му Ваня Гераксиева - уважаван общински служител, на близките и на приятелите му“, написа в страницата си във Facebook кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

Община Асеновград изказва искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите!

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини