Благотворителен конкурс за изработване на мартенички ще се проведе в Асеновград

НЧ "Родолюбие - 1873", съвместно с БЧК - Асеновград, обявяват благотворителен общински конкурс за изработване на мартенички „Бъди здрав с Пижо и Пенда“.

Целта е да се насърчи развитието на творческите способности и въображението на децата и младите хора при изработката на мартеници.

Участниците в конкурса ще обогатят знанията си за българската мартеница, за начина на изработване на мартеници, за първомартенската обредност.

Конкурсът има за цел да провокира интерес сред децата на асеновградска община, да се запознаят с красотата и символиката на мартениците, да формира у тях творческо и естетическо мислене.

В общински конкурс „Бъди здрав с Пижо и Пенда“ могат да участват деца и ученици от училищата и детските градини в общината, читалищата, извънучилищните звена и неправителствените организации, в следните възрастови групи: до 7 г.; I клас - IV клас; V клас - VII клас; VIII клас - ХІІ клас. Категории: „Мартеници“; „Кукла, пано или накит“; „Колаж”.

Мартениците се преглеждат и селекционират от компетентно 3-членно жури, а критериите са: оригиналност на изпълнението; техника на изпълнението; да отговаря на българската народна традиция; използвани материали.

Всяко изделие трябва да има етикет със следната информация: име и фамилия на участника; клас и училище/извънучилищно звено; в коя категория участва; телефон за контакт.

Краен срок: 17:00 ч. на 23.02.24 г. Място за предаване на готовите творби: всеки работен ден в НЧ „Родолюбие – 1873”, на адрес: гр. Асеновград, ул. „Николай Хайтов” №4, Дафинка Комитова.

Официалното награждаване и откриване на дарителската изложба-базар ще се състои на 28.02.24 г. (сряда) от 17:00 ч. пред НЧ „Родолюбие – 1873” в Асеновград.

Изпратените творби няма да бъдат връщани на участниците. Същите ще бъдат включени в благотворителната изложба-базар.

Събраните средства ще бъдат предоставени, като дарение на Общинската организация на „Червения кръст”, за да достигнат до хора и семейства в нужда.

За повече информация: Дафинка Комитова, тел.: 0895 45 3777.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини