Историята на една от най-великите рок групи - в четири нови филма

Музикалните филми напоследък са в абсолютен възход. След "Елвис" и "Боб Марли: One Love", които се оказаха по-големи хитове от очакваното, само преди няколко дни стана ясно, че се задава филм и за групата Bee Gees, вероятно начело с режисьора Ридли Скот. Преди него обаче на голям екран ни предстои да видим и разказите за живота и кариерата на Майкъл Джексън и Ейми Уайнхаус.

Междувременно поредната голяма новина за нов музикален филм, посветен на музикална легенда, е тук. По всяка вероятност режисьорът Сам Мендес, работил по военната драма "1917" и филмите за Джеймс Бонд "007 Координати: Скайфол" и "Спектър", се захваща с амбициозната задача да разкаже историята на The Beatles. И то не само в един филм, а в цели четири - по един от гледната точка на всеки от членовете на една от най-легендарните рок групи на всички времена.

Вече се знае, че проектът е одобрен от Пол Маккартни, Ринго Стар и семействата на покойните Джон Ленън и Джордж Харисън, които са предоставили права за цялата житейска история и музика.

Финансирането и разпространението на четирите филма ще е от Sony Pictures Entertainment и може да се очаква през 2027 г. Подробности все още не са ясни, но студиото обещава, че стратегията ще бъде "иновативна и новаторска", пише Variety. Според изданието отделните филми обаче може и да не бъдат пуснати премиерно в кината в една и съща година.

"Възнамеряваме това да бъде уникално вълнуващо и епично кинематографично изживяване: четири филма от четири различни гледни точки, които разказват историята за най-известната група на всички времена. Да имаш благословията на The Beatles за това е огромна привилегия", споделя Пипа Харис, продуцент в Neal Street Productions, която работи заедно с режисьора Сам Мендес.

Струва си да отбележим също, че това е първият път, в който The Beatles дават пълната си подкрепа за филм по сценарий. Досега за групата са правени няколко филма, сред които документалните Let It Be от 1970 г., който се фокусира върху разпадането на групата, както и Get Back, който пък поставя в центъра създаването на албума Let It Be.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини