Поздравление от областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев по случай Националния празник на Република България

Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев отправи поздравление по случай Националния празник на Република България - 3-ти март: 

СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ,

3 март е паметна дата в историята на българския народ. България отбелязва своя Национален празник, посветен на Освобождението от османско иго преди 146 години.

Този ден е символ на смелостта, решителността и жертвеността на хората, отдали своите животи за свободата и независимостта на нашата страна.

Освободителната Руско-турска война завършва с подписването на Санстефанския мирен договор, като България заявява своята автономия и поставя началото на Третата българска държава.

Героичните усилия и жертвите, направени през далечната 1878г., са оформили бъдещето на нашия народ и определили пътя към свободата.

Разрешен е проблемът с легитимността на българската държавност и е утвърден суверенитетът на България.

С дълбока признателност и уважение към героите, които са се борили и жертвали за нашата свобода, днес честваме техния подвиг.

Техните действия ни насърчават да продължаваме да събуждаме националния си дух и да се стремим към по-добро бъдеще.

Пътят на свободата е дълъг и славен – хайдушките чети, революционните комитети на Апостола на свободата – Васил Левски, саможертвата на Ботевата чета, Априлското въстание.

Хиляди български синове умират за единствения идеал – свобода или смърт в името на България.

Нека съхраним светлия пример на героите, дали живота си за Освобождението на България, и винаги да носим в себе си чувството за достойнство и почит пред родината.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини