Ротацията и споразумението във фокуса на Национално съвещание на ГЕРБ

Изображение 1 от 3
    Боя се, че ротацията в този й вид към момента е по- скоро безсмислена, каза в обръщението си при откриването на Национално съвещание на ГЕРБ заместник-председателят на партията Томислав Дончев.
     
    То посочи, че трябва да се въведат ред и правила как да се случват нещата. „Трябва да се въведе ред-кой получава властта и защо я получава.“, каза Томислав Дончев. Според него предстоящите разговори по коалиционното споразумението между ГЕРБ и ПП-ДБ е последен шанс да се запази правителството все пак.
     
    „Няма да оставим МС да е нещо между стажантска програма и туристическа агенция. Не можем да допуснем Мария да я държим като заложник да се обяснява за този или онзи министър“, подчерта Дончев. По думите му в настоящия кабинет, воден от акад. Денков, единствено вицепремиерът и външен министър Мария-Габриел, е постигнала резултати. „Едно правителство се избира, за да дава резултати, а с изключение на Мария Габриел други не могат да се похвалят с добри резултати.“, каза Дончев. 
    Той изтъкна, че предсрочните избори са вариант за изход от тази ситуация, но това не е добре за държавата.
     
    „Измамници в бели якички“ нарече хората в Продължаваме промяната депутатът Делян Добрев. „Против съм не само тази сглобка, но и против тази „Промяна“ от ден първи", подчерта той. Депутатът от ГЕРБ разкритикува министър-председателя акад. Николай Денков, че е заплашвал с подаване на оставка, ако дерогацията на руски петрол отпадне. „С 10 млрд. лв. от горивата, които се купуват, финансираха режима на Путин. Когато почина Алексей Навални реваха като опечалени майки във Фейсбук“, добави Делян Добрев.  Добрев завърши с думите, че се надява края да е близо.
     
    В своето изказване вицепремиерът и външен министър Мария Габриел подчерта, че в името на България може да се продължи напред.
     
    „Ако ще има България стабилно правителство, думата на партията ще тежи. Ако ще се вземат решения, те трябва да отразяват и нашите искания, и грижа за хората“, каза Мария-Габриел.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини