Коалицията ПП-ДБ-ДСБ казват във вторник сутрин за решението си как ще процедират с втория мандат

Коалиционните партньори от „Продължаваме промяната“, „Да, България“ и „Демократи за силна България“ ще обявят във вторник сутрин решението си как ще процедират с втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, който се очаква да им бъде връчен от президента Радев. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той обяви, че тази вечер е свикан Национален съвет на партията.

Преди девет месеца имахме джентълменско споразумение, където се ротират премиерите и министрите да се сменят само по взаимно съгласие. На 17 март Мария Габриел предложи същото, но без да подпишем споразумение за реформи, подчерта Кирил Петков в отговор на въпроса има ли бъдеще „некоалицията“ след изявлението на Габриел в неделя и подаденото от нея до Народното събрание днес заявление, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет в първия мандат. Петков припомни, че през вчерашния ден акад. Денков предложи ротация на премиерите, без смяна на министрите, но с подписване на споразумение. „Като махнете цялата мъгла от цялото говорене и всички преговорни процеси, единствената разлика от предложението на Мария Габриел и акад. Денков е споразумението. За нас това означава, че ГЕРБ явно не са готови да направят реформа в съдебната система, в службите и в ругулаторите“, подчерта съпредседателят на ПП.

За последващите ходове той обясни, че влиза на среща с парламентарната група на ПП, след което следва Националния съвет. Ще направим обсъждане с всичките си структури как ще се процедира с втория мандат, каза още Кирил Петков. Той посочи, че Национални съвети днес ще проведат и ДСБ и „Да, България“.

„ Няма да се крием зад преговорни екипи, нито ще се правим ,че ни няма, а ще си поемем отговорност за втория мандат“, каза още Кирил Петков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Насрадин Ходжа
    3 0
    21:05, 25 мар 2024
    Глупчовци не искат да изпуснат кокъла.Щяха да чагъртат ГЕРБ да вкарват Борисов и Пеевски в затвора.Сега се молят и се дупят.Още ли има олигофрен който да гласува за тия
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини