Започнаха тържествата по повод Деня на артилерията

    Тържествата по повод Деня на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия (11-ти март), 96 години от създаването на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград и 111 години от Балканската война и Одринската епопея и овладяването на Одринската крепост, започнаха от днес.

    В казармения район на полка в Асеновград бяха наградени отличили се военни и цивилни служители.

    Зам.-кметът на общината инж. Петър Петров и командирът на военното поделение полк. Красимир Ташев връчиха грамоти и предметни награди (книги) за постигнати отлични резултати по време на изпълнение на ежедневната учебна и бойна дейност.

    Церемонията продължи пред паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни от 1912 г./1913 г., където бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност пред паметта на артилеристите, дали живота си за свободата и обединението на България.

    Тържественият ритуал в днешния ден завърши с празничен молебен, отслужен от свещеници от Асеновградска духовна околия, пред параклис „Св. Георги - Победоносец”, разположен в казармения район на 4-ти Артилерийски полк - Асеновград.

    Празникът ще бъде отбелязан и в самия ден – 11-ти март.

    От 10:00 ч. на пл. „Акад. Николай Хайтов“ слово ще произнесе командирът на 4-ти Артилерийски полк – полк. Красимир Ташев.

    Ще бъдат прочетени поздравителни адреси и връчени предметни награди на военнослужещи. В края на официалната част представителните блокове от 4-ти Артилерийски полк ще преминат в тържествен марш.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини