Руските власти задържаха 11 заподозрени за атентата в концертна зала край Москва, отнел живота на 115 души

Единадесет души бяха арестувани във връзка с извършеното вчера нападение в концертна зала в предградие на Москва, при което загинаха 115 души, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) информира президента Владимир Путин, че са "задържани 11 души, в това число четирима терористи, взели непосредствено участие в атентата", се казва в прессъобщение на Кремъл.

Тези четирима души, заподозрени, че са извършителите на атаката, са били арестувани в граничещата с Украйна и Беларус Брянска област, уточни по-късно Следственият комитет. ФСС твърди, че те са имали контакти "с украинската страна".

Руските власти не представиха никакви доказателства за тези предполагаеми връзки, а Украйна още вчера отрече да е замесена по какъвто и да било начин.

Москва не е коментирала твърдението на групировката "Ислямска държава", че стои зад атентата, а президентът Владимир Путин не се е появявал на публични места след нападението, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000 г. насам.

Според първоначалните резултати от разследването причините за смъртта на хората в концертната зала "Крокус сити хол" в град Красногорск, граничещ на северозапад със столицата Москва, са "огнестрелни рани" и задушаване от дима, заявиха от Следствения комитет. Нападателите са използвали "автоматични оръжия" и са подпалили сградата със "запалителна течност", допълват следователите.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини