Хиляди се събраха на митинг на Ердоган преди местните избори в Турция

В Анкара днес се състои голям предизборен митинг на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Проявата бе под надслов "Големият Анкарски митинг" и се проведе в столичния парк "Миллет бахчеси".

В началото на митинга турският президент Реджеп Ердоган изрази съболезнования на руския народ по повод кървавия терористичен акт в концертната зала "Крокус сити хол" в предградията на Москва.

Изразяваме съболезнованията си на руското правителство, на руския народ във връзка с терористичното нападение в концертната зала в Москва и категорично осъждаме това нападение, каза Ердоган.

"Тероризмът е напълно неприемлив. Като страна, която добре познава кървавото и коварно лице на тероризма, споделяме болката на руския народ", добави той.

Въпреки студеното време в Анкара огромен брой граждани се събраха на митинга в "Миллет бахчеси". Жените и мъжете бяха разделени в два различни сектора, като само в зоната при мъжете се допускаха жени, видя кореспондентът на БТА.

По думите на Ердоган на предизборния митинг са се събрали 200 000 поддръжници на Партията на справедливостта и развитието.

На 31 март в Турция ще се проведат местни избори. В столицата Анкара се очаква оспорвана надпревара между сегашния кмет Мансур Яваш от Народнорепубликанската партия (НРП) и кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Тургут Алтънок.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини