5 съвета за подготовка на един необикновен Великден

До Великден остава близо месец, но вече виждаме великденски декорации по витрините, гигантски зайчета из търговските обекти и всичко това ни настройва на празнична вълна. А след студените дни мисълта за пролетните празници бързо ни стопля.

Дори сме ви подготвили 5 съвета за един необикновен Великден, за да може, когато дойде Страстната седмица, единственият ви проблем да бъде, къде да си изпиете следобедното кафе, защото цялата работа ще е свършена предварително.

План и подготовка

Най-лесният и умен начин да се подготвите за повод и за посрещане на гости, е доброто планиране и набавянето на всички необходими продукти поне няколко седмици по-рано. Ако успеете да го направите и на едно място, печелите допълнителни звездички като добри домакини, плюс време за повече лични удоволствия. Лесен вариант е да изберете един от всички 127 магазина на Lidl в страната, които освен че са удобно разположени, вече са пуснали и своите празнични марки Favorina и Deluxe, с които да зарадвате всички у дома. Никой не може да откаже вкусните шоколадови яйчица на Favorina, които сякаш намигат от шкафа със снаксовете, или шоколадовите зайчета, които се подават иззад кутията с овесени ядки. А ако в хладилника случайно сте сложили на видно място селекцията от пастети Deluxe, можете да обогатите менюто за празничния обяд. Така ще имате и решение за всеки, който не предпочита традиционните великденски специалитети, но иска да хапне нещо много вкусно. Подгответе се с поне два сета, защото  бързо изчезват.

Какво ще готвите и кога

Преценете добре какво ще се приготвя за празника. Важно е кога ще боядисате яйцата, в кои дни ще има гости у дома, ще си приготвите ли козунак, или ще подходите умно и ще си грабнете ароматното печиво от Фурната на Lidl - всичко това е ключово, за да знаете с какво време разполагате и как да се организирате. Веднъж щом планът е направен, всичко е лесно.

Украса за дома

Да, всеки има няколко кашона или кутии в килера с украси за различните празници и сезони, но вярваме, че е добре всеки път да добавяме и по нещо ново за късмет. А и ако случайно великденските кошнички от миналата година не са оцелели в ръцете на малчуганите, които са си играли на криеница и са ги съборили поне пет пъти, в Lidl ще откриете чудесни предложения за празничен декор. От кошничките за яйца до боята и от пролетни саксийки до декоративни зайчета. Всичко зависи от въображението ви и как искате да украсите у дома.

Отделете си време за забавление в кухнята

Ако обичате да прекарвате време в кулинарни приключения, това е един от подходящите поводи да се насладите максимално на хобито си. В Lidl за Великден, ще откриете и предварително подбрана селекция от продукти за печене под собствената марка Belbake, с които да превърнете своите печива в истински шедьоври и да смаете семейството и роднините. А защо не и да си организирате забавни занимания с децата и заедно да си приготвите великденски кифлички, например.

Имате ли всичко нужно в кухнята?

Не забравяйте да проверите и всички домакински уреди. Дали нещо, което ползвате рядко, вече не работи или трябва да подмените някой нож или дъска за рязане. С една разходка до Lidl можете да се сдобиете с достойни техни заместници, които освен това са на оптимална цена и така няма да се ядосвате, че не сте разпределили бюджета правилно. А ако просто ви се иска да допълните колекцията с нов еърфраер или пък уред за вакуумиране, именно това е моментът. Така едновременно ще си подарите нещо ново за празника и ще имате функционален помощник в кухнята за много необикновенни гозби.

Дотук с нашите насоки за подготовка на един необикновен Великден. Разбира се, не забравяйте, че той се крие най-вече в умението ви да се наслаждавате на времето, прекарано със семейството и близките и в това да оценявате всеки един момент. Като например шума  от детска глъч рано сутрин или недоумението, че партньорът ни не знае как точно изглежда формата за печене на козунак или цветния хаос на Велики четвъртък, сътворен от малките артисти, които артистично са оставили белег върху покривката с боя… Именно във всичко това се крие магията на Великден - необикновен момент, който е точно ваш.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини