Пловдивската прокуратура проверява случай за нанесен побой над момиче в училище

Днес, 10-ти април 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикуван видеоклип в медиите за проявено насилие – побой, над непълнолетно/малолетно момиче в двор на училище в град Пловдив.

Проверката се води по чл.131, ал.1 т.12 и т. 4 вр. ал.130 т.2  от Наказателния кодекс - за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците  в инцидента-пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде изяснено дали те са ученици и ако това е така, да се изискат писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая.

Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици в същото учебно заведение.  

Проверката е възложена на 6 РУ на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен. 

В същите публикации са изложени данни-видеоклип, за нанесен побой спрямо друго момиче в подлез в жк „Тракия“ в гр. Пловдив, за което на 6 март 2024 г. в Районна прокуратура-Пловдив е била подадена жалба.

След като се е запознал с фактите наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая за престъпление по чл.131, ал.1 т.12 вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс – за  причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.

Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и др.

Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини