Прокурори изнесоха уроци пред ученици от Асеновград и село Труд

Изображение 1 от 2

  Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив изнесоха открит урок пред ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Труд, обл. Пловдив, по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

  Димитър Костов и Георги Коджаниколов разказаха пред ученици от 4 до 7 клас за професията на магистрата, съдебната система, правата и задълженията на гражданите.

  Прокурорите разясниха  какви са рисковете за децата в социалните мрежи, за опасностите от употребата на наркотични вещества и недопустимата агресия, която може да се прояви на улицата, вкъщи или в училище.

  Учениците проявиха голям интерес към професията на прокурорите и задаваха много въпроси.

  На открития урок присъстваше Тоня Коева, директор на училището, която благодари на Димитър Костов и Георги Коджаниколов за интересната лекция по право.

  На срещата бяха и и други преподаватели от училището. Предстои през следващата учебна година учениците да гостуват на магистратите в Районна прокуратура-Пловдив, за да се запознаят с мястото, където работят.

  Училището в с. Труд, обл. Пловдив, за трета поредна година участва в обучителната инициатива.  

  По Образователната програма на ВСС прокурор Даниела Андреева от Районна прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Асеновград изнесе открит урок пред гимназисти от 10 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Асеновград.

  Тя разказа на учениците за конституцията, професията на прокурора и неговите задължения, престъпленията, свързани с държането на наркотични вещества, последицата от употребата им, опасностите в интернет пространството.

  Прокурор Андреева разясни на десетокласниците техните права и отговорности като непълнолетни и каква наказателна отговорност носят, ако нарушат закона. 

  През учебната 2023/24 г. прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив посетиха и още няколко училища в гр. Пловдив по Образователната програма на ВСС, като преподавателите изявиха желание те да им гостуват и през следващата година.   

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини