Броени дни до крайния срок за плащане на данъци с отстъпка

Остават броени дни, в които всеки може да се възползва от отстъпката при плащане на данъците си.

Намалението е в размер на 5%.

Всички собственици на недвижими имоти и моторни превозни средства (МПС) могат да ползват отстъпката в срок до 30.04.24 г. (вторник), включително.

Намалението е валидно, ако годишните задължения се платят наведнъж. Т.е. отстъпка не може да бъде отчетена, ако плащането се извърши на вноски.

Данъци могат да се плащат в брой и чрез ПОС-терминални устройства на касите в „Информационен център“ на община Асеновград.

Улеснение и удобство за гражданите е това, че плащането може да се извърши и от разстояние, без да се налага да посещават общинската администрация. А именно – във всеки клон на Български пощи, в офисите на „Изипей“, в банка „ДСК“ и чрез интернет системата ePay.

Не на последно място е и възможността за online плащане през интернет сайта на общината, използвайки системата виртуален ПОС, достъпен с ПИН, предоставен от отдел „Местни приходи”.

Получаването на такъв код става еднократно, чрез подаване на заявление и представяне на документ за самоличност в стая №201 в „Информационен център“ - при дежурния инспектор.

Може да се плати и безкасово - по банковата сметка на община Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини