Все повече млади наши изселници,разочаровани от Ердоган хващат пътя за Западна Европа,следват ги и нашенци от Кърджалийско

Все повече млади наши изселници, разочаровани от управлението на турския президент Реджеп Таип Ердоган хващат пътя за Западна Европа. Те са недоволни от влошаването на икономическото положение и упадъка на демократичните институции.Броят им се е увеличил двойно за година.Преломен се оказал успехът на управляващата партия на парламентарните и президентски избори през май 2023 г.Това споделиха за Кърджали бг вести правозащитници.

 Рязко е нараснал интересът на изселници по спогодби към българските паспорти. Мнозина са тези които ,кандидатстват за възстановяване на българското си гражданство,за да се сдобият с български паспорти. Само в столицата на изселниците Бурса броят им е десетки хиляди.

Българските паспорти отварят пътя за ЕС.

  Според информация на сайта „Седмичен обзор” двойно е нараснал броят на турците търсещи убежище в ЕС.През последната година броят им е бил над 100 000.По този показател Турция се нарежда на трето място след Сирия и Афганистан.

Мигрантската вълна от Турция на Запад увлича и много нашенци.Млади хора от Кърджалийско тръгват за западноевропейските страни,често под влияние на свои роднини от Турция.Там те си партнират в битовото устройване и споделят заедно неволите от гурбетчийството.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини